Champions League

Van Bommel verwacht een getergd PSV tegen FC Basel

PSV-trainer Mark van Bommel verwacht dinsdag van zijn spelers een antwoord op het in zijn ogen magere optreden zaterdag tegen Ajax. De Eindhovense ploeg verloor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal met 2-0. Van Bommel zei toen dat zijn spelers snel grote kerels moesten worden. „Natuurlijk kan dat in drie dagen”, aldus Van Bommel maandag, vooruitblikkend op de return tegen FC Basel in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. „Het zijn dingen als balverlies op cruciale momenten. Dat zullen we moeten verbeteren, willen we in het hoofdtoernooi van de Champions League spelen. PSV verdedigt dinsdag een voorsprong van 3-2 uit de eerste wedstrijd. Van Bommel is niet bang dat het verlies tegen Ajax doorwerkt bij zijn spelers. Hij verwees naar het verschil in leeftijd tussen de selectie van Basel en PSV, waar ongeveer vijf jaar tussen zit. Sam Lammers, die als invaller een doelpunt maakte in de thuiswedstrijd tegen Basel, is wegens een knieblessure niet inzetbaar bij PSV. Gastón Pereiro maakt wel weer deel uit van de spelersgroep. De Uruguayaanse aanvaller ontbrak nog in het eerste duel met de Zwitsers en ook tegen Ajax deed hij niet mee. Pereiro sloot vanwege zijn deelname aan de Copa América later aan bij de selectie van PSV en is in de ogen van Van Bommel nu pas klaar voor een plaats in de selectie. (ANP)