Plofkraak in Venlo: tachtig woningen en hotel ontruimd

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie doet de komende uren onderzoek naar een plofkraak op een pinautomaat in het centrum van Venlo. Er vielen geen gewonden.

Foto David Dunnaway

Tachtig woningen en een hotel zijn maandag ontruimd na een plofkraak op een pinautomaat in het centrum van Venlo. De omgeving van het gebouw aan de Keulsepoort werd uit voorzorg afgezet, omdat het onduidelijk was of er nog explosief materiaal was achtergebleven, meldt de politie Limburg. Er zijn geen gewonden gevallen door het incident.

In de loop van maandagochtend werd duidelijk dat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) geen explosieven heeft aangetroffen. Toch kunnen omwonenden hun woningen voorlopig nog niet in. De EOD heeft het onderzoek overgedragen aan het het team forensische opsporing van de politie.

De elektriciteit van enkele omliggende panden is afgesloten in verband met het onderzoek. De plofkraak vond rond 3.30 uur plaats in de nacht van zondag op maandag. Getuigen zagen de vermoedelijke verdachten wegvluchten op een scooter.

De omvang van de schade is vooralsnog onduidelijk. Deskundigen worden ingeschakeld om te controleren of het pand nog veilig is. Hulpdiensten blijven de komende uren aanwezig. Bewoners in de omgeving worden op een andere locatie opgevangen.