Moeder en zoontje (8) voor trein geduwd in Frankfurt - kind overlijdt

Maandag duwde een man van Eritrese afkomst een moeder en haar zoontje op het spoor in Frankfurt. Het kind werd aangereden en overleed. De moeder overleefde het incident.

Politie op het treinstation van Frankfurt.
Politie op het treinstation van Frankfurt. Foto Michael Probst/AP

Een man heeft een 8-jarig jongetje en zijn moeder voor een hogesnelheidstrein geduwd op het station van Frankfurt, meldt de Duitse politie maandag. Het kind werd aangereden en is ter plekke overleden. Zijn 40-jarige moeder wist zichzelf in veiligheid te brengen. Vervolgens zou de man hebben geprobeerd een derde persoon het spoor op te duwen, wat mislukte.

De vermoedelijke dader is volgens de Duitse politie een 40-jarige man van Eritrese afkomst. Na het incident ontvluchtte hij het station, maar de politie wist hem snel te arresteren. Momenteel wordt hij verhoord. Het motief van de dader is nog onduidelijk, volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung lijkt het er niet op dat de verdachte het jongetje en de moeder kende.

Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft bekendgemaakt zijn vakantie af te breken „in verband met meerdere ernstige daden in de afgelopen tijd”. Dinsdag zal hij een persconferentie geven. Hij hoopt dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over de achtergrond van de dader.

Eerdere incidenten

Vorige week maandag deed zich een vergelijkbaar incident voor in Duitsland. Toen kwam een vrouw in Voerde om het leven nadat ze op het spoor werd geduwd en werd aangereden. De politie heeft toen een 28-jarige man met een Servische achtergrond aangehouden. Die verdachte en de vrouw kenden elkaar niet.

Dezelfde dag vond bovendien een incident plaats waarbij eveneens een Eritrese man betrokken was. Hij werd neergeschoten door een Duitser die hoogstwaarschijnlijk extreem-rechtse sympathieën had. De Eritreeër overleefde het incident ternauwernood, de vermoedelijke dader pleegde zelfmoord na de moordaanslag.