Formule 1

Verstappen wint bizarre regenrace op Hockenheim

Max Verstappen heeft zondag de Grote Prijs van Duitsland gewonnen. Het was zijn tweede zege van dit seizoen en zijn zevende in totaal in de Formule 1. De Nederlandse coureur finishte als eerste op het circuit van Hockenheim na een bizarre regenrace vol glijpartijen en crashes. Verstappen hield als een van de weinigen zijn bolide op de baan en liet zich niet afstoppen door een ‘spin’ van 360 graden. Hij maakte liefst vijf keer een pitstop om van banden te wisselen.

De race werd een drama voor de coureurs van Mercedes. Lewis Hamilton, dit jaar al goed voor zeven overwinningen, glibberde zo vaak van de baan dat hij in de achterhoede terechtkwam. Valtteri Bottas viel na een slip uit. Van Sebastian Vettel werd niet veel verwacht in zijn thuisrace. De Duitse coureur van Ferrari begon als twintigste, maar werd door alle glijpartijen en uitvallers alsnog tweede.

Verstappen was uitzinnig van vreugde na zijn zege. „Wat een race”, zei hij na afloop. „Het was lastig om op de juiste momenten te kiezen om nieuwe banden te nemen. Het ging erom zoveel mogelijk uit de problemen te blijven en geen fouten te maken.” Verstappen scoorde 26 punten; 25 voor de GP-zege en één bonuspunt voor de snelste ronde. Hij kwam in het WK-klassement op 162 punten en liep in op koploper Hamilton (223) en nummer twee Bottas (184). (ANP)