In beeld

De Tour de France in beeld: vallen, massasprints en uitgedoste fans

Zondag werd de laatste etappe verreden van de Tour de France. Dat is het ererondje in Parijs en meestal een dag voor de sprinters. Het eindklassement is al in de laatste etappes in de Alpen bepaald, mede door de weersomstandigheden. In deze fotoserie een overzicht van deze Tour: vallen, massasprints en uitgedoste fans.
Dylan Groenewegen had een slechte start in de Tour: in de eerste etappe in Brussel viel hij, slechts enkele kilometers voor de eindstreep. Op de foto wordt hij geholpen door ploeggenoot George Bennett, terwijl Mike Teunissen - óók van Jumbo-Visma - naar de etappezege fietst. Teunissen was de eerste Nederlander in dertig jaar tijd die de gele trui om de schouders kreeg.
Frank Faugere / AP Photo
Toeschouwers hebben een poedelbadje opgezet langs de kant van de weg. Zo hebben ze verkoeling, terwijl ze wachten op de renners die in de vierde etappe - tussen Reims en Nancy - langs komen razen.
Anne-Christine Poujoulat / AFP
Wielerfans poseren met fiets en al op een berg van hooibalen. Boeren hebben het decorstuk in elkaar gezet langs de route van de zevende etappe, van Belfort naar Chalon-sur-Saône.
Anne-Christine Poujoulat / AFP
Groenewegen had eindelijk succes in de zevende etappe: hij won de eindsprint, na een rit van 230 kilometer.
Foto Christophe Ena/AP
Felicitaties voor de Belg Wout van Aert. Bij het eindpunt in de tiende etappe wist hij de gevierde sprinters Peter Sagan, Michael Matthews en Elia Viviani te kloppen. Zijn zege in Albi was de vierde voor zijn ploeg Jumbo-Visma.
Anne-Christine Poujoulat / AFP
Vier renners die een ontsnapping waagden tijdens etappe nummer elf: Stephane Rossetto, Lilian Calmejane, Anthony Perez en Aime de Gendt. Uiteindelijk won sprinter Caleb Ewan nét van Groenewegen in de eindsprint.
Jeff Pachoud / AFP
Het hoort bij de Tour: toeschouwers die rare capriolen uithalen. Hier rennen schaarsgeklede jongens mee met Simon Yates, die de 'jump' uit het peloton leidt. Hij demarreerde tijdens de twaalfde etappe, van Toulouse naar Bagneres-de-Bigorre.
Marco Bertorello / AFP
Jack Haig, een wielrenner uit Australië, aan het werk tijdens de dertiende etappe van de Tour: een individuele tijdrit van 27 kilometer door Pau.
Marco Bertorello / AFP
Steven Kruijswijk fietst, omgeven door andere renners, omhoog over de Tourmalet. De mythische berg maakte onderdeel uit van de veertiende etappe van deze Tour: een rit van ruim 117 kilometer, met de finish op de top.
Christophe Ena / AP Photo
Het publiek wacht op de komst van de wielrenners tijdens de achttiende etappe: de eerste, zware rit door de Alpen. Dagwinnaar Nairo Quintana sprong op de laatste klim, op de Galibier, weg uit het peloton.
Anne-Christine Poujoulat / AFP
Bennett kreeg het zwaar te verduren tijdens de achttiende etappe: de wielrenner van Jumbo-Visma kwam ten val tijdens de rit naar Valloire. Hij kon wel verder.
Anne-Christine Poujoulat / AFP
Sprinter Peter Sagan - hij rijdt opnieuw in het groen aan het einde van deze editie - is een spraakmakende renner. Voor aanvang van de negentiende etappe probeerde deze fan zijn aandacht te trekken om een handtekening te bemachtigen.
Marco Bertorello / AFP
De negentiende etappe was hectisch - sterker, de rit werd niet uitgereden. Er was hagel, zelfs sneeuw en uiteindelijk zorgden modderstromen (hier wordt nog gepoogd ze te ruimen) voor een té gevaarlijke situatie voor de renners en de toeschouwers. De rit werd geneutraliseerd en de finish kwam plots kilometers eerder te liggen. Opschudding in het peloton, en in het klassement: Alaphilippe raakte zijn leiderstrui kwijt, Egan Bernal werd de koploper.
Thibault Camus / AP Photo
De negentiende etappe in de Tour de France werd geneutraliseerd wegens hagel en sneeuw en gevaarlijke modderstromen. Fans die zich hadden verheugd op een flinke strijd bergop, moesten de omheinde zijlijn verlaten zonder hun helden te hebben gezien.
Marcel van Hoorn / ANP
Bernal liet zich zaterdag voor de tweede opeenvolgende dag de gele trui omhangen na de etappe. Hij hield na afloop van de ingekorte rit nog een slag om de arm - "we moeten nog rijden in Parijs" - maar hij wordt de eerste Colombiaan die bovenaan het algemeen klassement van de Tour de France eindigt.
Marco Bertorello / AFP
Een jonge fan van Ineos-renner Bernal kijkt naar de twintigste etappe. Dit jongetje keek vanuit Zipaquira, Colombia, waar op grote schermen gekeken werd.
Luisa Gonzalez / Reuters