Thuiskok

Eend met hoisinsaus

Raw duck leg isolated on white background
Raw duck leg isolated on white background

Een tijdloze favoriet voor het weekend. Voeg de lente-ui, de gemberwortel, de kippenbouillon, de rijstwijn, de sojasaus, de rietsuiker, het Chinees vijfkruidenpoeder, de steranijs, de kruidnagels, de kaneelstokjes en het zout toe aan een grote pan en roer goed door elkaar. Voeg de eendenbouten toe en masseer de marinade in het vel. Laat minimaal twee uur, maar het liefst een hele nacht, met het deksel op de pan in de koelkast marineren.

Haal het deksel na het marineren van de pan, zet de pan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat een tot twee uur met het deksel op de pan zachtjes koken; let er daarbij op dat het niet droog kookt en voeg indien nodig wat water toe. Haal de eendenbouten uit de pan en laat ze afkoelen op een rooster. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Leg de eendenbouten op een bakplaat en rooster ze vijftien tot twintig minuten in de oven, tot het vel lekker krokant is. Stoom de pannenkoekjes tegen het einde van de baktijd van de eend zes minuten (of zoals aangegeven op de verpakking). Haal de eend uit de oven en haal het vlees met twee vorken uit elkaar. Serveer direct met de warme pannenkoekjes, de lente-ui, de komkommer en de hoisinsaus en laat ieder zijn eigen pannenkoekjes vullen en oprollen.