Technologie

Apple neemt voor 1 miljard modem-tak van Intel over

Techbedrijf Apple neemt een belangrijk bedrijfsonderdeel over van hardwaremaker Intel. Het gaat om de tak die modems voor mobiele apparaten ontwikkelt. Dat is donderdag bekendgemaakt. Met de transactie is 1 miljard dollar (0,9 miljard euro) gemoeid. Door de overname krijgt Apple verschillende patenten en andere door Intel ontwikkelde technologie in handen. Ook komen zo'n 2.200 medewerkers van het bedrijf bij de Apple in dienst. Er gingen al langer geruchten dat Apple eigen modems voor iPhones en iPads wil ontwikkelen. Afgesproken is dat Intel wel draadloze modems mag ontwikkelen voor niet-smartphones, zoals computers, zelfrijdende auto’s en ‘slimme apparaten’ die met internet worden verbonden. Intel zette de modemtak eerder dit jaar te koop nadat het er niet in was geslaagd een modemchip voor 5G-netwerken te ontwikkelen. De verkoop moet voor december dit jaar zijn afgerond. (NRC)