Goudroof door nepagenten in Brazilië levert buit van 36 miljoen euro op

De auto’s van de overvallers leken op deze politiewagens.
De auto’s van de overvallers leken op deze politiewagens. Foto Reuters

Acht gewapende mannen hebben donderdagmiddag 750 kilo goud en andere metalen geroofd op een luchthaven in São Paulo. Van de daders én de buit ter waarde van 35,9 miljoen euro ontbreekt nog ieder spoor, melden Braziliaanse media vrijdag. Bij de roof is niemand gewond geraakt.

De kostbare metalen, met als bestemming Zwitserland en New York, lagen in een loods op Guarulhos International Airport, de grootste luchthaven van de miljoenenstad. De mannen kwamen midden op de dag aan bij de goederenterminal in twee zwarte voertuigen die op politieauto’s leken.

Op camerabeelden is te zien hoe uit een van die auto’s vier gewapende mannen uitstappen. Zij overmeesteren de luchthavenwerknemers en dwingen hen de metalen in het voertuig te laden. Ook de beveiligers werden gegijzeld, aldus de politie.

De Braziliaanse autoriteiten vermoeden dat de roof zorgvuldig gepland is en de criminelen al van tevoren op de hoogte waren van de beveiliging van de lading metalen en waar deze naartoe zou gaan. De familie van de beveiligingsmedewerkers was woensdagnacht al gegijzeld. Na de overval zijn de gegijzelden vrijgelaten en achtergelaten in het oosten van São Paulo. (NRC)