Elektrische auto

Tesla opnieuw in het rood ondanks hoge productie

Autofabrikant Tesla heeft in het tweede kwartaal opnieuw verlies gemaakt. De maker van elektrische auto’s produceerde meer voertuigen dan ooit in een kwartaal en leverde er ook meer af, maar gaf ook geld uit aan reorganisatiekosten. Het verlies van Tesla kwam uit op 408 miljoen dollar (367 miljoen euro). Daar zat 117 miljoen dollar bij aan reorganisatiekosten en andere eenmalige lasten. Begin deze maand maakte het bedrijf van topman Elon Musk bekend een nieuw record te hebben gevestigd door ruim 95.000 auto’s af te leveren. De leveringen van de Model 3, de eerste massaproductieauto van het merk, is nu ook op gang gekomen in Europa en Azië. Tesla produceerde van alle modellen iets meer dan 87.000 stuks in de maanden april tot en met juni. Tesla wil eind dit jaar 10.000 voertuigen per week produceren. De productie van de Model Y, een kleinere SUV, begint als alles goed gaat in het najaar van 2020. (ANP)