In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Koeien en watersporters zoeken verkoeling in de Regge bij Hulsen, Overijssel. Donderdag werden voor het eerst temperaturen van boven de 40 graden gemeten in Nederland. Het hitterecord van 75 jaar geleden werd die dag verbroken.
Foto Eric Brinkhorst
Een man springt van een 22 meter hoge brug bij de stad Gjakova in Kosovo. Afgelopen week werd daar een traditionele duikwedstrijd gehouden.
Foto Armend Nimani / AFP
Een menigte juicht over het aftreden van gouverneur Ricardo Rosselló voor zijn huis in de hoofdstad Puerto Rico. In uitgelekte chatgesprekken liet Rosselló zich neerbuigend uit over overlevenden van orkaan Maria twee jaar geleden. Ook deed hij seksistische en homofobe uitspraken. Dat leidde twee weken lang tot hevige protesten.
Foto Ricardo Arduengo / AFP
Een inwoner van het dorp Casas da Ribeira in het Portugese Macao waar hevige natuurbranden woeden, roept om hulp. De autoriteiten bestrijden de hevige branden met inzet van vliegtuigen en helikopters, en hebben bijna 2.000 brandweerlieden ingezet. In de bergachtige regio zijn al zeker 100 mensen omgekomen door het vuur.
Foto Patricia de Melo Moreira / AFP
Op stranden van het IJslandse schiereiland Snaefellsnes zijn vorige week zo'n vijftig grienden aangespoeld. Vooralsnog staan wetenschappers voor een raadsel wat de dood en het aanspoelen van de dieren heeft veroorzaakt.
Foto David Schwarzhans / AFP
Theresa May legde deze week officieel haar functie als Britse premier neer. In het Lagerhuis applaudisseerden haar collega´s nog een laatste keer voor haar werk. May is deze week opgevolgd door Boris Johnson, die dinsdag werd gekozen tot leider van de Conservatieve Partij.
Foto Jessica Taylor / AFP
Een verdachte van de aanval op demonstranten in Yuen Long in Hongkong wordt meegenomen in een politieauto. Toen zaterdag pro-democratische actievoerders demonstreerden om hun steun te betuigen aan de politie in Hongkong, die het zwaar te verduren zou hebben door de aanhoudende protesten van afgelopen weken, werden zij aangevallen door in het wit geklede mannen.
Foto Tyrone Siu / Reuters
Lety Perez uit Guatemala vraagt een lid van de Mexicaanse nationale garde om haar en haar zoontje verder te laten lopen van Ciudad Juarez naar de grens met de Verenigde Staten. De regering-Trump zei deze week geen asielverzoeken meer aan de grens te behandelen. Asielzoekers zouden dat, net als in Europa, moeten gaan doen in het veilige land waar zij binnenkomen. In dat geval zou dat volgens Trump Mexico zijn.
Foto Jose Luis Gonzalez / Reuters
Bergbeklimmers lopen langs diepe kloven op de 'Glacier du Geant' (de Gigantische Gletsjer), in de Franse Alpen. Daar in de buurt werd deze week een groot meer ontdekt, dat waarschijnlijk is gevormd door smeltend ijswater van gletsjers.
Foto Philippe Desmazes / AFP
Een luchtfoto van een zogenoemde residudam die wordt gebruikt om bijproducten en afval van mijnbouw op te slaan. Dit is een mijn van het Chileense Minera Valle Central, dat koper delft. Chili telt honderden van dit soort afvaldammen. Gevreesd wordt dat ze waterreservoirs en omliggende natuur vergiftigen.
Foto Martin Bernetti / AFP
In april bereikte Vietnam een bevolking van 96,2 miljoen inwoners. Daarmee staat het land op 15 in de wereldranglijst van landen met de meeste inwoners, en als derde onder Aziatische landen. De Vietnamese overheid publiceerde hierover onlangs een rapport.
Foto Minh Hoang / EPA
Een man wordt uit het puin gehaald na luchtaanvallen in de Syrische provincie Idlib, maandag. Onder meer ziekenhuizen, een markt en scholen werden getroffen. De VN vermoeden dat de aanvallen onderdeel zijn van het offensief van de Syrische regering, gesteund door Rusland, tegen Syrische rebellen. Mensenrechtenchef Michelle Bachelet veroordeelde het feit dat er zo veel burgerdoelen worden geraakt en wees erop dat dit systematisch gebeurt.
Foto Abdulaziz Ketaz / AFP
De Argentijnse kunstenaar Leandro Erlich maakte een tentoonstelling genaamd 'The Confines of the Great Void' (De Grenzen van de Grote Leegte) in het CAFA museum in Beijing. Erlich maakte al vaker interactieve tentoonstellingen, waarbij bezoekers zelf moeten uitvinden wat het idee van de kunstenaar erachter is.
Foto Wang Zhao / AFP
Galopperende paarden en een ruiter op de graslanden van Ujimqin, in de autonome Chinese regio Binnen-Mongolië. De regio wordt ook wel Zuid-Mongolië genoemd en grenst ten westen en zuiden aan Mongolië.
Foto Reuters
Een familie dineert tijdens dichte mist aan het water bij Vedeno, de hoofdstad van het district Vedenski in het zuidoosten van Tsjetsjenië. Mensenrechtenorganisaties trokken deze week aan de bel vanwege de mishandeling van onder anderen homoseksuelen door ambtenaren.
Foto Alexander Nemenov / AFP