Biergigant

Brouwer AB Inbev boekt hoogste omzet in vijf jaar tijd

Biergigant Anheuser-Busch InBev heeft in het tweede kwartaal het meeste bier in een kwartaal aan de man gebracht in vijf jaar. Vooral bierdrinkers in Zuid-Amerika, Europa en Afrika hadden trek in merken van AB InBev als Corona en Stella Artois. Ook de afzet van speciaalbiertjes in het premium segment verliep sterk. De opbrengsten dikten aan tot 13,96 miljard dollar (12,53 miljard euro). Dat vertaalde zich in een groei op eigen kracht van 6,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarbij merkt de brouwer op dat het tweede kwartaal van vorig jaar moeilijk te verslaan was, aangezien het concern toen nog profiteerde van een grote reclamecampagne in aanloop naar het WK voetbal in Rusland. De nettowinst steeg naar 2,5 miljard dollar. AB InBev is in Nederland vooral bekend van merken als Jupiler, Leffe, Dommelsch en Hertog Jan. (ANP)