Thuiskok

Chow mein met groenten

Kwoklyn Wan schrijft in zijn voorwoord dat ‘de tijd die het kost om de afhaalchinees te bellen en je favoriete gerecht te bestellen’ net zo kort is als de voorbereidingstijd van veel van de gerechten in het boek. Dat klopt zeker voor dit snelle, vegetarische gerecht met eiermie.

Kook de eiermie ongeveer drie minuten in een pan met kokend water tot de noedels zacht zijn. Giet ze af en laat afkoelen. Verhit de arachideolie in een wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de uiringen toe en bak ze in twee minuten zacht. Schep de taugé, de witte peper, het zout en de suiker erdoor en roerbak nog een minuut of twee. Voeg de mie en de helft van de lente-ui toe en meng op hoog vuur goed door elkaar. Roerbak twee minuten, schenk de sojasaus erover en roer goed door. Haal de wok van het vuur en schenk de sesamolie erover. Garneer met de rest van de lente-ui en serveer direct.