Vincent Janssen zet carrière voort in Mexico bij Monterrey

De spits was bij het Engelse Tottenham Hotspur op een zijspoor beland en kwam de afgelopen seizoenen mede door blessures maar sporadisch in actie.

Vincent Janssen tijdens een van de weinige wedstrijden die hij speelde voor Tottenham Hotspur.
Vincent Janssen tijdens een van de weinige wedstrijden die hij speelde voor Tottenham Hotspur. Foto Reuters / Dylan Martinez

Vincent Janssen gaat naar Mexico. De 25-jarige spits heeft getekend bij Monterrey na een teleurstellend avontuur bij Tottenham Hotspur.

Janssen kwam in 2016 over van AZ en werd met grote verwachtingen binnengehaald door de Engelsen. Hij had het seizoen ervoor 27 keer gescoord en was topscorer geworden van de Eredivisie. Ook maakte hij zijn debuut in het Nederlands Elftal en kreeg de Johan Cruijff Prijs voor Talent van het Jaar.

Bij Tottenham Hotspur wist Janssen echter nooit te aarden. Mede door blessureleed kwam hij maar tot 42 wedstrijden, waarin hij zes keer wist te scoren. Tijdens een tussentijdse verhuurperiode aan het Turkse Fenerbahçe wist de spits ook geen indruk te maken.

In Mexico hoopt Janssen zijn carrière dus nieuw leven in te blazen. Monterrey is binnen de Mexicaanse competitie een van de grootste clubs. Vorig jaar won de club de Champions League voor Centraal- en Noord-Amerikaanse clubs.

Twitter avatar vincentjanssen Vincent Janssen Happy to join @rayados, looking forward to see you all soon.
Can’t wait to play for the CONCACAF Champions. #ArribaElMonterrey 🇲🇽 https://t.co/YAwErmBuuj https://t.co/GUvjk5x6R5