Thuiskok

Sichuan gamba’s

Chilibonensaus heet ook wel doubanjiang en is een pittige, zoute pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout, rijst en specerijen. U kunt het vinden in de toko. Het zout, de suiker en peper kunt u ook naar smaak toevoegen in plaats van secuur die kwart theelepel af te meten.

Verhit een wok op middelhoog vuur. Voeg de arachideolie, de knoflook, de gember en de helft van de lente-ui toe en bak dertig seconden. Schep de ui, de wortel en de paprika erdoor en roerbak nog twee minuten. Voeg de gamba’s toe, samen met de rijstwijn, de rijstazijn, de chilibonensaus, de ketchup, de hoisinsaus, de waterkastanjes, het zout, de suiker en de peper. Roerbak nog een minuut, schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat twee minuten zachtjes koken. Schenk langzaam en al roerend het maïszetmeelpapje erbij om de saus te binden en zet het vuur uit. Voeg de sesamolie toe en roer goed door. Schep in een serveerschaal en garneer met de rest van de lente-ui.