Deutsche Bank verliest 3,1 miljard in tweede kwartaal

De grootste bank van Duitsland is bezig met een flinke reorganisatie en heeft 18.000 banen geschrapt. Het verlies valt hoger uit dan verwacht.

Het gaat al een aantal jaar niet goed met Deutsche Bank.
Het gaat al een aantal jaar niet goed met Deutsche Bank. Foto Rajat Gupta/EPA

Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 3,1 miljard euro verlies geleden. Dat meldt de bank woensdag. Het verlies valt hoger uit dan voorspeld; eerder deze maand zei Deutsche Bank een verlies van 2,8 miljard euro te verwachten.

Het verlies heeft naar eigen zeggen te maken met de flinke reorganisatie waaraan de grootste bank van Duitsland werkt. Eerder deze maand maakte Deutsche Bank bekend tot en met 2022 18.000 banen te zullen schrappen, ongeveer een vijfde van het aantal werknemers. In totaal zullen de hervormingen 7,4 miljard euro kosten.

Prijzige hervormingen

Volgens Deutsche Bank had het zonder de dure reorganisatie dit kwartaal ruim 200 miljoen euro winst gemaakt. De bank zegt dat het nu „een aanzienlijk deel” van de inkomstendaling als gevolg van de hervormingen achter zich heeft gelaten.

Het gaat al een paar jaar niet goed met Deutsche Bank, onder andere als gevolg van opgelegde boetes en straffen. De internationaal georiënteerde bank was de afgelopen jaren bij meerdere schandalen in de financiële sector betrokken.