Boris Johnson aangetreden als premier

Foto Victoria Jones / AFP

De Britse koningin Elizabeth II verwelkomt de nieuw gekozen leider van de conservatieve partij, Boris Johnson, op Buckingham Palace waar ze hem uitnodigde om premier te worden en een nieuwe regering te vormen.
Gedurende zijn toespraak daarna voor de deur van Downing Street liet Johnson geen twijfel bestaan over de huidige Brexit-datum (31 oktober): „We gaan waarmaken wat we aan het Britse volk hebben beloofd: we treden op 31 oktober uit, zonder ‘maar’ en ‘maar als’. ‘[...] We gaan een nieuw akkoord regelen gebaseerd op wederzijdse steun en vrije handel. Het gaat ons lukken om over 99 dagen uit te treden.” Brussel heeft in het verleden al herhaaldelijk gezegd dat er over het Brexit-akkoord van Theresa May niet meer te onderhandelen valt.