Thuiskok

Kip met pittige hoisinsaus

Een makkelijk gerecht dat zo klaar is als u de vereiste ingrediënten in huis heeft; die vindt u in de grotere supermarkt of de toko. Witte rijst erbij en u heeft een volwaardige, smakelijke maaltijd.

Verhit een wok op middelhoog vuur. Voeg de arachideolie, de knoflook en de gember toe en bak ongeveer vijftien seconden, tot de aroma’s vrijkomen. Schep de kip erdoor en roerbak twee minuten. Voeg de ui, de wortel, de waterkastanjes en de bamboescheuten toe en roerbak nog twee minuten. Zet het vuur lager, meng de rijstazijn, de sojasaus, de hoisinsaus en de chilivlokken door het kipmengsel en roerbak nog twee tot drie minuten.

Haal de wok van het vuur, voeg de sesamolie en de cashewnoten toe en meng goed. Schep het gerecht in een serveerschaal en serveer.