Harrison van der Vliet en Monique Snoeijen treden toe tot hoofdredactie NRC

Van der Vliet en Snoeijen beginnen per september als adjunct-hoofdredacteur. Samen met Elske Schouten en hoofdredacteur René Moerland zullen zij de hoofdredactie van NRC vormen.

De redactie van NRC in Amsterdam.
De redactie van NRC in Amsterdam. Foto Nick Somers

Harrison van der Vliet en Monique Snoeijen treden per september toe tot de hoofdredactie van NRC. Dat heeft hoofdredacteur René Moerland maandag bekendgemaakt. Samen met Moerland (49) en adjunct-hoofdredacteur Elske Schouten (38) zullen zij de hoofdredactie van NRC vormen.

Snoeijen (50) werkt 25 jaar bij NRC en is momenteel chef van de opinieredactie. Daarvoor was ze onder meer verslaggever bij de binnenland- en economieredactie en chef van NRC-maandblad DeLuxe.

Van der Vliet (32) is sinds 2016 chef van de multimediaredactie van NRC. In die functie zette hij onder meer de podcasts NRC Vandaag en Haagse Zaken op en overzag hij de productie van video’s. Hij begon vijf jaar geleden bij de economieredactie en werkte daarna onder andere voor NRC Q.

Digitale ontwikkeling

Van der Vliet gaat zich voornamelijk richten op de digitale ontwikkeling van NRC. Snoeijen wordt verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Zij volgen Marcella Breedeveld en Stijn Bronzwaer op. Breedeveld kondigde haar vertrek eerder dit jaar aan, na sinds 2007 adjunct-hoofdredacteur te zijn geweest. Bronzwaer begint na de zomer als verslaggever op de economieredactie.

Elske Schouten keert begin oktober terug van zwangerschapsverlof. Derk Walters vervangt haar. Moerland volgt Peter Vandermeersch op, die sinds 2010 hoofdredacteur was.

Harrison van der Vliet
Foto: NRC
Monique Snoeijen
Foto: NRC