Opinie

The Squad

Cartoon Siegfried Woldhek tekent elk weekend in NRC een man of vrouw in het nieuws

Wie

The Squad: Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib en Ayanna Pressley.

Waarom

Trump had deze week beet toen hij deze vier Amerikaanse leden van het Huis van Afgevaardigden zwart maakte en opriep om terug te gaan naar hun beroerde land van herkomst, als ze toch zoveel kritiek hadden op Amerika. Toevallig allemaal vrouw, niet-wit en Democraat. Dat drie van de vier, net als Trump, in Amerika geboren zijn, deed weinig af aan het succes van zijn opmerking bij zijn achterban. Vervolgens richtte hij zijn pijlen vooral op de in Somalië geboren Ilhan Omar.

Hoe

En profile, omdat het anders moeilijk is vier portretten in een vierkant te plaatsen. Bovendien versterkt dat de herkenbaarheid.