In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Deelnemers aan het verkeer op een druk - en overstroomd - kruispunt in de Pakistaanse stad Lahore. De zware regens van de moesson zorgen voor flinke overstromingen. In Azad Kashmir, dat onder Pakistaans bestuur staat, zijn volgens autoriteiten al 23 mensen omgekomen en werden zeker 120 huizen beschadigd door het water.
Foto Arif Ali I / AFP
Wandelaars op de derde dag van de 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Het evenement begon dinsdag. Vrijdag was de laatste dag.
Foto Piroschka van de Wouw / ANP
Het team van Wit-Rusland kwam woensdag in actie tijdens het wereldkampioenschap synchroonzwemmen.
Foto François-Xavier Marit / AFP
Drie maanden geleden woedde een grote brand in de Notre-Dame, de geliefde kathedraal in Parijs. Deze week keurde het Franse parlement een wet goed die voorziet in de reconstructie van het monumentale gebouw, al is er nog discussie over hoe dat precies moet gebeuren. Hier is een deel van het verwoeste gewelf te zien.
Foto Stephane de Sakutin / AFP
In het Indiase Mumbai zakte eerder deze week een woongebouw in een sloppenwijk in elkaar. Op de foto is te zien hoe dicht men er op elkaar woont. Op de achtergrond is de zoekactie van hulpverleners bezig.
Foto Prashant Waydande / Reuters
Feestvierders houden hun rode sjaals en kaarsen in de lucht tijdens de afsluitende viering van de San Fermin-feesten in Pamplona. Een week lang wordt in de Spaanse stad de heilige San Fermín geëerd, onder meer met stierenrennen.
Foto Ander Gillenea / / AFP
In een haven in de Japanse stad Minamiboso ligt het afgesneden hoofd van een berardius, een soort spitssnuitdolfijn. Japan besloot begin deze maand de commerciële walvisjacht te hervatten, nadat het land zich 31 jaar lang had gehouden aan het wereldwijde verbod.
Foto Kim Kyung-Hoon / Reuters
Tientallen mensen stonden dinsdag in de rij voor een immigratiekantoor in Tijuana, Mexico. Zij willen asiel aanvragen in de Verenigde Staten.
Foto Gregory Bull / AP
De 50ste verjaardag van de lancering van Apollo 11 - met de astronauten die als eersten voet op de maan zetten - werd deze week wereldwijd gevierd. In Huntsville, Alaska, werden dinsdag 5.000 model-raketjes afgeschoten.
Foto Joe Songer / AP
Een vrouw traint een paard in een rijhal van de nationale hofstoeterij in Kladruby nad Labem in Tsjechië. De boerderij die stamt uit 1579 waar koetspaarden worden gefokt en getraind werd begin deze maand door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst.
Foto Martin Divisek / EPA
Algerije wist afgelopen zondag op de valreep de finale te halen van de Afrika Cup: Riyad Mahrez schoot in de laatste minuut een vrije trap in: 2-1 winst tegen Nigeria. In de Franse stad Lyon vierden Algerijnse supporters groot feest. Het succes van Algerije heeft tijdens dit toernooi vaker tot ongeregeldheden en rellen geleid in Frankrijk. Op deze foto uit Lyon is dus te zien dat ook de politie was voorbereid op de wedstrijd.
Foto Romain Lafbregue / AFP
Veel reizigers moesten woensdag zonder hun bagage verder reizen vanaf het vliegveld van Düsseldorf. Vanwege een technisch mankement kon veel bagage niet verwerkt worden; honderden koffers bleven daarom achter bij de check-in.
Foto Sascha Steinbach / EPA
Op 15 juli door aardbeving beschadigd huis in Surigao City, op het zuidelijke eiland Mindanao in De Filippijnen. 51 mensen raakten gewond. Huizen, kerken en andere gebouwen raakten beschadigd.
Foto Erwin Mascarinas / AFP
In het Tenggermassief in Oost-Java ligt de Bromo-vulkaan. De lokale bevolking deed afgelopen donderdag mee met een jaarlijkse traditionele offer-ceremonie voor de Hindoegoden.
Foto Rizki Dwi Putra / Reuters
Deze Oeigoerse vrouw heeft een kledingwinkeltje bij een markt in Kashgar, in de westelijke Chinese provincie Xinjiang. In deze regio wonen veel Oeigoeren, die worden onderdrukt door de staat. Maar toeristen krijgen toegang tot een soort van parallelle wereld en worden niet bij de detentiekampen gelaten.
Foto Greg Baker / AFP