Thuiskok

Broodje lam

http://www.stefstef.nl/banners2/sandwich.jpg
http://www.stefstef.nl/banners2/sandwich.jpg

Ik heb de titel van dit gerecht – lamb pide – vertaald omdat het in mijn ogen niet helemaal past. Een pide is een luchtig brood met een knapperige korst. Als je dan, zoals hier, een pistoletje vult met lekker lamsvlees, heeft dat weinig met elkaar te maken. Alleen dat er brood gevuld wordt met vlees, komt overeen.

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het lamsgehakt toe en bak dit, terwijl je het in stukjes verdeelt, 8-10 minuten tot het goed bruin en een beetje krokant is. Voeg de knoflook, komijn, het paprikapoeder en de kaneel toe en bak al roerend een minuut mee tot alles begint te geuren. Roer de tomaat erdoor. Verwarm 3-4 minuten tot de tomaat uit elkaar valt. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

Roer intussen in een kom de granaatappelpitten, pistachenoten, bladpeterselie, munt, het citroensap en de rest van de olijfolie door elkaar. Snijd elk broodje aan de bovenkant in maar snijd niet helemaal door. Open het broodje een beetje en trek er wat van het zachte brood uit. Schep het lamsgehakt erin. Leg de broodjes op een bakplaat en bak 5-10 minuten in de oven tot ze warm zijn en de broodjes krokant en knapperig zijn van buiten. Schep wat Griekse yoghurt op de broodjes en bestrooi met het granaatappelmengsel.