Podcast

Was de maanlanding een grote PR-stunt?

Op 21 juli (20 juli in de VS) is het precies 50 jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet zette op de maan. Een historische gebeurtenis waarvoor de halve hele wereld aan de buis gekluisterd zat. De Amerikanen waren de Russen te vlug af geweest. Inderdaad ‘a giant leap for mankind’ of de grootste PR-stunt uit de geschiedenis van de mensheid?

De jaren zestig werden in de Verenigde Staten gedomineerd door slecht nieuws: John F. Kennedy, Robert Kennedy en Martin Luther King werden vermoord, burgerrechtenactivisten protesteerden in de straten, rivieren vlogen in brand en de oorlog in Vietnam werd erger en erger. Ondertussen woedde de koude oorlog. Maar in 1969 lukt het de Amerikanen wel om vóór de Russen een mens op de maan te laten lopen.

Luister ook de vorige alevering van Onbehaarde Apen: Met Onbehaarde Apen de zomer door.