Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord

De Jong was nog geen twee jaar in dienst. Hij vertrekt vanwege een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen over de toekomst van de Rotterdamse club.

Algemeen directeur Jan de Jong tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord begin dit jaar.
Algemeen directeur Jan de Jong tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord begin dit jaar. Foto Koen van Weel/ANP

Jan de Jong vertrekt na ruim anderhalf jaar als algemeen directeur bij Feyenoord. De Rotterdamse voetbalclub meldt woensdag op zijn website dat De Jong weggaat vanwege een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen „over de te varen koers”.

Feyenoord staat volgens de 52-jarige algemeen directeur voor een reeks belangrijke beslissingen over de toekomst van de club. En, verklaart De Jong zijn vertrek, „in een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden”.

De Jong legt later deze maand zijn werk neer. De Raad van Commissarissen van Feyenoord verwacht „op redelijke termijn” een opvolger te vinden.

Lees ook dit profiel van Jan de Jong: De man die over de toekomst van Feyenoord beslist

Oud-directeur van de NOS

De Jong begon op 1 november 2017 bij Feyenoord als opvolger van de naar de KNVB vertrokken Eric Gudde. Daarvoor werkte hij bij de NOS, waar hij 24 jaar lang in dienst was en vanaf 2010 algemeen directeur was.

Eerder dit jaar werd al bekend dat 2018/2019 ook het laatste seizoen was van De Jongs collega, technisch directeur Martin van Geel. In maart kondigde Feyenoord Van Geels vertrek aan nadat kritiek ontstond op diens beleid.

Feyenoord eindigde de afgelopen twee seizoenen respectievelijk vierde en derde in de eredivisie. In 2018 won de club de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.