Thuiskok

Kippendij uit de oven

Sinds een paar jaar is opeens in elke supermarkt kippendij te verkrijgen, dat was daarvoor een zeldzaamheid. Nederlanders bleken lang te verknocht aan hun kipfilet. Gelukkig zijn de kippendijen nu niet meer weg te slaan uit de schappen, en dat is niet alleen goed is voor de verduurzaming van de vleesverwerkende industrie, maar ook voor de smakelijkheid van het eten.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Klop in een kan de ahornsiroop, olijfolie en een eetlepel van het citroensap door elkaar. Leg de plakjes zoete aardappel in een grote ondiepe braadslede. Besprenkel met het siroopmengsel en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Bak vijftien minuten in de oven. Roer intussen in een kom de panko, bladpeterselie, pecannoten, citroenrasp en gesmolten boter door elkaar. Keer de plakjes zoete aardappel om en leg de kippendijen erop. Bestrijk de bovenkant van elke kippendij met dijonmosterd en druk dan voorzichtig maar stevig het pankomengsel op de kip. Leg de bospeen rond de kip. Bestrooi met zeezout en zwarte peper en zet twintig minuten in de oven. Leg de kerstomaten erbij en bak nog tien minuten, of tot de kip gaar is en de kruimellaag goudkleurig. Dien op met de rest van het citroensap, als je wilt.