Thuiskok

Groentefrieten uit de oven

Groentefrieten zijn natuurlijk niet nieuw, maar met een korstje en zonder frituur zie ik ze niet vaak. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Begin met het maken van de chutney. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en chilipeper toe en bak al roerend vijf minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg de perzik, basterdsuiker, krenten, steranijs en rodewijnazijn toe. Breng langzaam aan de kook en laat 25-30 minuten zacht koken, tot het mengsel dik wordt en op te scheppen is.

Maak intussen de frieten. Doe de tarwebloem in een ziplockzakje en voeg zeezout en zwarte peper toe. Klop de eieren los in een ondiepe kom. Doe de panko, Parmezaanse kaas en het basilicum in een ander ziplockzakje. Doe een paar courgette- en auberginefrieten in het zakje met de bloem en schud tot ze ermee bedekt zijn. Schud overtollig bloem eraf. Pak een frietje, doop in het ei, laat overtollig ei eraf druipen en gooi het dan in het zakje met panko tot het ermee bedekt is. Druk de panko stevig aan op de frieten zodat het goed blijft kleven. Herhaal met de rest van de frieten. Leg de frieten met kruimeljasje op de beklede bakplaten. Bak 20-25 minuten in de oven of tot ze goudkleurig en knapperig zijn. Dien op met de chutney en wat zoutvlokken.