Cijfers

Groeitempo China zwakt af in tweede kwartaal

De economische groei van China is verder vertraagd. In het voorbije tweede kwartaal bedroeg de groei 6,2 procent. Sinds begin jaren negentig is het groeitempo van de belangrijkste Aziatische economie niet zo laag geweest. In het eerste kwartaal nam de Chinese economie nog toe met 6,4 procent. China is in een handelsoorlog verwikkeld met de Verenigde Staten. De Amerikanen heffen importbelasting op veel producten uit China. Beijing probeert de economie aan te zwengelen met stimuleringsmaatregelen zoals belastingverlagingen. Ook mogen banken hun kapitaalbuffers verlagen om meer geld uit te kunnen lenen. Verschillende macro-economische cijfers wijzen erop dat dat begint te werken. Zo zijn fabrieken fors meer gaan produceren en geven consumenten meer geld uit. Ook namen private investeringen verder toe. (ANP)