WK zwemmen

Sharon van Rouwendaal mag het olympisch goud van Rio volgend jaar in Tokio verdedigen

epa07715606 Sharon van Rouwendaal of Netherlands competes in the Womens 10km Open Water Swimming at the Gwangju 2019 Fina World Championships in Yeosu, South Korea, 14 July 2019. EPA/PATRICK B. KRAEMER
epa07715606 Sharon van Rouwendaal of Netherlands competes in the Womens 10km Open Water Swimming at the Gwangju 2019 Fina World Championships in Yeosu, South Korea, 14 July 2019. EPA/PATRICK B. KRAEMER Patrick B. Kraemer

Zwemsters Sharon van Rouwendaal en Esmee Vermeulen hebben geen medaille weten te winnen tijdens hun eerste wedstrijd in het open water op de WK in Zuid-Korea. Van Rouwendaal werd op de 10 kilometer tiende, Vermeulen eindigde op de vijftiende plek. De uitslag betekent voor Van Rouwendaal wel dat ze volgend jaar in Tokio haar olympische titel op de 10 kilometer mag verdedigen. Een plek in de top-10 was voldoende voor olympische kwalificatie. Het goud was voor de Chinese Xin Xin. „Ik had besloten alleen te volgen”, zei Van Rouwendaal. „De wedstrijd ging heel stroef. In het begin dacht ik alleen maar ‘rustig blijven, rustig blijven’. Bij de derde ronde lag ik zo ver achter dat ik alleen maar in de slipstream kon volgen.” (ANP)