Voetbal

Senegal en Algerije bereiken in Egypte de finale van Afrika Cup

Senegal en Algerije hebben zich geplaatst voor de finale van de Afrika Cup in Egypte. De Senegalezen versloegen zondagavond in de halve finale Tunesië in Kaïro met 1-0 door een eigen doelpunt in de verlenging.De Tunesische doelman Mouez Hassen tikte de bal tegen het hoofd van verdediger Dylan Bronn, waarop de bal in het doel belandde. Tunesië miste in de reguliere speeltijd een strafschop, even later overkwam Senegal hetzelfde. Algerije won in de andere halve finale, ook in Kaïro, van Nigeria met 2-1. De uit Nederland afkomstige Nigeriaan William Troost-Ekong zorgde met een eigen doelpunt voor een voorsprong voor Algerije. Nigeria kwam ruim een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Odion Ighalo. Riyad Mahrez schoot diep in blessuretijd Algerije met een vrije trap naar de finale. (ANP)