Oekraïne

Pro-Russisch tv-station in Kiev beschoten met een raketwerper

Een onbekende aanvaller heeft zaterdag het kantoor van de Oekraïense televisiezender 112 Ukraine in Kiev beschoten met een raketwerper. Bij de aanval raakte niemand gewond, maar het gebouw is beschadigd geraakt, meldt het station zelf, dat als pro-Russisch geldt. De autoriteiten hebben de beschieting aangemerkt als terroristisch misdrijf en zijn op zoek naar de dader. Het motief voor de beschieting is nog onduidelijk. De zender raakte de laatste dagen in opspraak vanwege plannen een nieuwe documentaire van Oliver Stone uit te zenden, meldt persbureau AP. In die documentaire wordt de Russische president Vladimir Poetin geïnterviewd. De openbaar aanklager dreigde juridische stappen te ondernemen als de zender zijn plannen doorzet. De eigenaar van het station staat op een lijst voor de parlementsverkiezingen voor een partij die is opgericht door Viktor Medvedtsjoek, een oligarch die banden heeft met Poetin. (NRC)