Cricket Sensatie in finale

Foto's AFP

Een regelrechte sensatie, de finale van het WK cricket op Lord’s. Terwijl tennissers Roger Federer en Novak Djokovic streden om de titel op Wimbledon, kwam op de noordoever van de Theems het WK cricket tot een absolute climax. Niet in een duel tussen de favorieten India en Australië, maar tussen Engeland en Nieuw-Zeeland. De finale eindigde in een onwaarschijnlijke tie, een gelijkspel, met 241 runs voor beide landen. In de super-over die de nieuwe wereldkampioen moest aanwijzen bleek Engeland de sterkste. De Engelsen wonnen op Lord’s, The Home of Cricket, hun eerste wereldtitel (foto boven). Een week eerder had de ploeg nog moeten vechten om de laatste vier te halen. Voor Nieuw-Zeeland was het de tweede verloren finale op rij. In 2015 verloor de ploeg van Australië.

Nieuw-Zeeland verloor de tweede finale op een rij
Fotos AFP