Britse ambassadeur in VS

‘Verdachte van lekken diplomatieke informatie geïdentificeerd’

De Britse geheime dienst heeft volgens The Sunday Times een verdachte geïdentificeerd die diplomatieke informatie heeft gelekt van Kim Darroch, de Britse ambassadeur in de VS. Dienst identiteit is nog onduidelijk. In een vertrouwelijke notitie aan zijn regering schreef Darroch uiterst kritisch over de chaos op het Witte Huis. President Trump reageerde woedend en weigerde nog langer samen te werken met Darroch. Die besloot daarop zijn functie neer te leggen. Meteen al ging het gerucht dat Brexiteers de informatie hadden gelekt, omdat ze af wilden van de in hun ogen te pro-Europese Darroch. Journaliste Isabel Oakeshott had vorige week de primeur in The Mail on Sunday. Oakeshott heeft nauwe banden met Nigel Farage en de rijke zakenman Arron Banks, die fors heeft geïnvesteerd in de Brexit Party. The Sunday Times meldt ook dat Oakshott sinds een jaar een relatie heeft met de voorzitter van de Brexit Party en Europarlementariër Richard Tice. (NRC)