Beachvolleybal

Brouwer en Meeuwsen behalen zilver bij toernooi van Gstaad

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd het prestigieuze beachvolleybaltoernooi van Gstaad te winnen. De winnaars van olympisch brons bij de Spelen van Rio 2016 moesten zondag in de finale van het majortoernooi uit de World Tour buigen voor de als eerste geplaatste Noren Anders Mol en Christian Sørum: 21-17 en 21-15. Het zilver van zaterdag is nog altijd de beste jaarprestatie voor Brouwer en Meeuwsen. In Gstaad had het duo de finale nog niet eerder gehaald. In 2015 wonnen de beachvolleyballers op het Zwitserse zand brons. Brouwer en Meeuwsen liepen zo de gouden koebel mis, die de winnaars van het toernooi in Gstaad ontvangen. „Dit is wel een stap on de goede richting”, reageerde Meeuwsen. „Het geeft ons voor nu veel vertrouwen.” (ANP)