Sterke Simona Halep wint Wimbledon-finale van Serena Williams

Binnen een uur wist de Roemeense Simona Halep in twee sets te winnen van topfavoriet Serena Williams: 6-2, 6-2.

De Roemeense Simona Halep met de Venus Rosewater Dish.
De Roemeense Simona Halep met de Venus Rosewater Dish. Foto Glyn Kirk/AFP

De Roemeense Simona Halep heeft zaterdag de finale van Wimbledon gewonnen. Binnen een uur wist de finaledebutant van de Londense grandslam in twee sets te winnen van topfavoriet Serena Williams: 6-2, 6-2.

Halep begon sterk en wist na 25 minuten eerste set met 6-2 te winnen. De tweede set gingen de finalisten eerst gelijk op, maar Halep bleek toch oppermachtig: 6-2. Williams speelde erg slordig en maakte 25 onnodige fouten.

„Het was de beste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken. Ik voel me geweldig”, reageerde Halep kort na de wedstrijd.

De Roemeense Halep had de statistieken tegen: ze speelde tien keer eerder tegen Williams en wist slechts een keer te winnen. Vorig jaar won Halep op Roland Garros haar eerste grandslamtoernooi. De 37-jarige Amerikaanse tennisster speelde haar elfde Wimbledon-finale. Zeven keer pakte ze de titel.

Lees ook over de halve finale bij de mannen: Federer-Nadal en de ode aan het tennis

Begin deze week kreeg Williams nog een boete van 10.000 dollar (bijna 9.000 euro) omdat ze een van de grasbanen van Wimbledon heeft beschadigd. Tijdens een training voorafgaand aan het toernooi gooide ze haar racket op de grond.

Bij de mannen treffen Novak Djokovic en Roger Federer elkaar zondag in de finale.