Illegale immigranten via truck F1-team Ferrari naar Verenigd Koninkrijk

Bij het Britse GP-circuit Silverstone zijn in de vrachtwagen van het Formule 1-team van Ferrari twee illegale migranten ontdekt.

Coureur Charles Leclerc van Ferrari tijdens de eerste vrije training op het circuit van Silverstone, in voorbereiding op de GP van Groot-Brittannië.
Coureur Charles Leclerc van Ferrari tijdens de eerste vrije training op het circuit van Silverstone, in voorbereiding op de GP van Groot-Brittannië. Foto Luca Bruno/AP

Twee illegale immigranten zijn deze week stiekem met het Ferrari-Formule 1-team meegereisd naar het Britse circuit Silverstone. Zij werden woensdagavond ontdekt in het rennerskwartier achter de pitstraat, melden Britse media. Ze hielden zich schuil achterin een vrachtwagen van Ferrari.

De truck vervoerde apparatuur van het Formule 1-team van de Ferrari-fabriek in het Italiaanse Maranello naar Silverstone. De twee mannen zijn waarschijnlijk in Calais aan boord geklommen. Zij zijn gearresteerd. Volgens het Duitse blad Bild heeft de Britse politie de immigratiedienst op de hoogte gebracht van de arrestaties.

De politie in Northamptonshire wil voorlopig niet meer informatie kwijt dan dat de twee verstekelingen zijn gevonden. Onbekend is waar ze vandaan komen. Britse media melden dat de lading van het Formule-1-raceteam niet is beschadigd. Volgens de website Planet F1 heeft zich bij F1-team Williams eenzelfde incident voorgedaan.

Deze zondag wordt in Silverstone de Britse Grand Prix verreden. Het is een van drukst bezochte racedagen op het circuit. De politie van het district Northamptonshire laat weten zo’n 340.000 bezoekers te verwachten. Bezoekers worden bij de ingang van het circuit gecontroleerd.