In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Een stier springt over feestgangers in de straten van Pamplona. Deze week vinden in de Spaanse stad de San Fermínfeesten plaats, een festival ter ere van de heilige San Fermín. Op het programma staan onder meer Baskische volksdansen, openluchtconcerten, theater en grote eetfestijnen. Het stierenrennen vormt het hoogtepunt van de festiviteiten.
Foto Susana Vera / Reuters
Werknemers van een tankstation bij het dorp Nea Potidea in Noord-Griekenland nemen de schade op nadat de regio is getroffen door een zware storm. Door het noodweer van afgelopen donderdag vielen zes doden en meer dan honderd gewonden. Er is in ieder geval één visser vermist.
Foto Giannis Moisiadis /AP
Bezoekers buigen het hoofd voor de standbeelden van de Noord-Koreaanse leiders Kim Il-sung en Kim Jong-il. In Pyongyang werd maandag de 25ste sterfdag van Kim Il-sung herdacht. De Koreaanse communistische politicus en militair was de eerste leider van de Democratische Volksrepubliek Korea, die in 1948 werd gesticht. Hij staat in het land ook bekend als de 'Grote Leider'.
Foto Kim Won Jin / AFP
Deze baileybrug bij Sylhet, in Bangladesh, is normaal gesproken verboden toegang voor zwaar verkeer. Begin deze maand poogde een vrachtwagen vol zakken cement toch deze route te nemen, waarna de brug in elkaar zakte. Voetgangers kunnen nog klauterend de rivier de Surma oversteken.
Foto AFP
Dit zijn de "Smokkelaars van vriendschap!", volgens de titel van dit milieuvriendelijke landschapskunstwerk in het Frans-Zwitserse skigebied Portes du soleil. Het kunstwerk moet de vriendschap tussen de twee landen symboliseren. en werd met een biologisch afbreekbaar pigment op het gras geschilderd. Het is 2.500 vierkante meter groot.
Foto Laurent Gillieron / EPA
Fans tijdens de eerste avond van het festival Rockmaraton in Dunaújváros, Hongarije. Zoals de naam van het festival en het luchtgitaarspelende publiek doen vermoeden, staan vooral acts van het zwaardere kaliber op het affiche. Het festival duurt vijf dagen.
Foto Balazs Mohai / EPA
Boris Johnson voert nog steeds campagne voor het voorzitterschap van de partij van de Britse Conservatieven en het premierschap van het Verenigd Koninkrijk. Deze week bezocht hij de Metropolitan Bar van de pubketen JD Wetherspoon. De politicus (links op de foto) dronk er een pint met oprichter Tim Martin.
Foto Henry Nicholls / AFP
Manchester United FC bereidt zich in Australië voor op het komende seizoen in de Premier League. De ploeg arriveerde deze week in de stad Perth, waar de botenloods Crawley Edge op de rivier de Swan met Manchester-rood was versierd.
Foto Richard Wainwright / EPA
In Duitsland en Zwitserland staat de Gay Pride-parade bekend als de 'Christopher Street Day'. Afgelopen zondag gingen deelnemers de straat op in Keulen, om seksuele vrijheden te vieren en te betogen voor gelijke rechten voor de lhbtq-gemeenschap.
Foto Thilo Schmuelgen / Reuters
Pakistaanse handelaren en arbeiders op een markt in Lahore waar fruit wordt verhandeld.
Foto Arif Ali / AFP
Fans reageren teleurgesteld tijdens de WK-finale tussen de Nederlandse voetbalvrouwen en de Verenigde Staten, die volgen via de schermen op het Janskerkhof in Utrecht. De Oranje Leeuwinnen verloren zondag met 2-0 in Lyon.
Foto Robin Utrecht / ANP
Een luchtfoto van de modder en het puin die werden weggespoeld bij de dambreuk bij het Braziliaanse stadje Brumadinho. Bij die ramp, afgelopen januari, kwamen meer dan 240 mensen om. Donderdag besloot een rechter in Brazilië dat mijnbedrijf Vale, dat verantwoordelijk was voor de dam, alle schade moet compenseren.
Foto Antonio Lacerda / EPA
Een luchtfoto van de Jimingsansheng-brug vormt de verbinding met drie provincies in het zuidwesten van China: Yunnan, Guizhou en Sichuan. De bouw van deze 'megabrug' is bijna compleet. Aan het eind van dit jaar moet de constructie worden geopend voor verkeer.
Foto AFP
Een jongen zwemt in het door algen bedekte water van een vijver in Bhaktapur, Nepal.
Foto Monika Deupala / Reuters