Wat vindt u van Otmars zonen van Peter Buwalda?

NRC Boekenclub Wat vindt ú van de boeken die we in deze krant bespreken? Lees en praat mee met de NRC Boekenclub.

Elke vrijdag recenseren wij in NRC recent verschenen boeken die wij de moeite waard achten. Maar wat vindt ú als lezer eigenlijk van die boeken en die recensies? Om u daarover aan het woord te laten, zijn wij online de NRC Boekenclub begonnen, waarin NRC-abonnees een boek lezen en na afloop een recensie kunnen plaatsen. De schrijver van de beste recensie ontvangt een boekenpakket, met daarin het volgende boek waarover we met elkaar in discussie gaan. De derde editie sluiten wij af met een evenement waarbij we in gesprek gaan met de uitgekozen schrijver of schrijfster.

Lees hier alles terug over de vorige editie van de NRC Boekenclub: Wat vindt u van De goede zoon van Rob van Essen?

Voor de derde editie van de NRC Boekenclub kiezen wij Otmars zonen van Peter Buwalda. Zes jaar deed de schrijver over de opvolger van Bonita Avenue (2010), en de verwachtingen waren hoog. Want hoe overtref je een debuut dat als ‘dazzling’ werd opgehemeld in The New York Times? Maar het wachten werd beloond, want Otmars zonen - het eerste deel van een trilogie - overtreft op vrijwel alle punten Bonita Avenue, schreef recensent Thomas de Veen in zijn fonkelende vijfballenrecensie. Deze vliegveldthriller, waarin machtige mannen ten val lijken te komen, is ‘meeslepend’ en ‘maakt hongerig naar meer’, schreef De Veen. Maar wat vindt ú van dit boek?

De spelregels

- Wat vindt u van Otmars zonen van Peter Buwalda? Lees mee en laat onderaan dit artikel uw commentaar achter van maximaal 250 woorden.

- U sluit uw mini-recensie af met ●, ●●, ●●●, ●●●● of ●●●●● ballen.

- Deadline: zondag 15 september, voor middernacht.

Uit de inzendingen kiest de Boekenredactie een winnaar van de best geschreven mini-recensie. De winnaar ontvangt een boekenpakket.

Ontmoet de schrijver

Op zaterdag 28 september om 15.00 uur gaat NRC-criticus Thomas de Veen in gesprek met Peter Buwalda in boekhandel Scheltema te Amsterdam. U kunt hier gratis bij zijn en andere deelnemers aan de NRC Boekenclub ontmoeten. Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmelden kan hier.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.