Thuiskok.Kokos freakshake

Een vegan shake voor de liefhebbers. Voor de geklopte santen gebruikt u het vaste deel van de kokosmelk uit blik, het water is hiervoor niet bruikbaar. Klop de inhoud van twee blikken van 400ml kokosmelk met één eetlepel ahornsiroop en één eetlepel vanille-extract tot zachte pieken. Gebruik het direct. Luchtdicht verpakt is de geklopte santen een week houdbaar.

Bak de kokossnippers 2 minuten op laag vuur in een droge koekenpan tot ze licht kleuren. Zet apart. Maak de milkshake . Doe de ingrediënten in een blender of keukenmachine. Maal het geheel glad. Bestrijk met een spatel de randen van de glazen met een deel van de geklopte santen. Bestrooi dit met de helft van de kokossnippers. Schenk de milkshake voorzichtig in de glazen. Maak een kleine inkeping in de punt van elk partje ananas en steek ze op de randen van de glazen. Schep met een lepel de resterende santen op elke milkshake en bedek ze elk met een donut, partjes limoen en ananasbladeren. Bestrooi ze met limoenrasp.