Ruim twintig doden bij treinbotsing Pakistan

Zeker twintig mensen kwamen om het leven toen een passagierstrein inreed op een stilstaande goederentrein in de oostelijke provincie Punjab.

Een passagierstrein ramde in op een stilstaande goederentrein.
Een passagierstrein ramde in op een stilstaande goederentrein. Foto Waleed Saddique/AP

Bij een botsing tussen twee treinen in Pakistan zijn donderdag ruim twintig doden gevallen. Ook raakten meer dan zeventig mensen gewond toen een passagierstrein op een stilstaande goederentrein inreed. Verschillende gewonden verkeren in levensgevaar, vertelt een lokale arts aan persbureau AP.

Het ongeval gebeurde bij een treinstation in de stad Rahim Yar Khan in de oostelijke provincie Punjab. Daar stond de goederentrein om een onduidelijke reden stil op een kruispunt toen de passagierstrein op snelheid naderde. Bij de reddingswerkzaamheden zijn soldaten ingezet.

Het spoorwegnet van Pakistan staat bekend om achterstallig onderhoud en slecht beheer, waardoor ieder jaar ongelukken ontstaan. De Pakistaanse premier Imran Khan, die afgelopen augustus is aangesteld, heeft zijn minister van Spoorwegen Sheikh Rashid Ahmad de opdracht gegeven om noodmaatregelen te nemen na „tientallen jaren van verwaarlozing” van de spoorweginfrastructuur in het land.