NOS

Oud-hoofdredacteur van Journaal Ed van Westerloo (81) overleden

Voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal Ed van Westerloo is zondag overleden. Dat heeft zijn familie aan de NOS gemeld. Hij is 81 jaar geworden. Van Westerloo begon zijn carrière als journalist in 1958 bij het ANP. Via actualiteitenprogramma Brandpunt kwam hij in 1976 terecht bij het NOS Journaal, waar hij bij zijn aantreden hoofdredacteur werd. Hij bekleedde verschillende functies tot hij in 1994 bij de NOS vertrok als directeur televisie. In die functie interviewde hij in 1988 prins Willem-Alexander over diens voorbereiding op het koningschap. Ed van Westerloo was de broer van Fons, voormalig bestuurder van onder meer RTL Nederland, en de in 2012 overleden Gerard, bekend van zijn verhalende reportages voor onder meer Vrij Nederland. (NRC)