Thuiskok. Bosbessen freakshake

Zorgt u ervoor dat u grote, stevige (weck-)glazen gebruikt. Voor 375 gram botercrèmeglazuur slaat u 125 gram ongezouten boter met een handmixer licht en donzig, doe er dan geleidelijk 185 gram gezeefde poedersuiker en twee eetlepels melk doorheen tot de suiker opgelost is en het mengsel glad. Luchtdicht verpakt is het glazuur een week houdbaar in de koelkast.

Maak de milkshake. Doe de ingrediënten in een blender of keukenmachine. Maal het geheel glad. Bestrijk met een spatel de randen van de glazen aan de buitenkant met het glazuur. Schenk de milkshake voorzichtig in de glazen (houd wat achter om te besprenkelen) en voeg een bolletje ijs toe.

Schep de slagroom in een spuitzak met een stervormige spuitmond en spuit een flinke hoeveelheid slagroom op de milkshakes. Steek de stukken wafel in de slagroom en voeg naar smaak meer slagroom toe. Verdeel de bosbessen over het geheel en sprenkel de resterende milkshake erover.