Toneelregisseur Ivo van Hove zesde Zomergast

Een internationaal gelauwerde theatermaker, twee strijdvaardige journalisten, twee bijzonder productieve schrijvers en een activistische medicus zijn de zes Zomergasten van dit jaar. De VPRO maakte vorige week dagelijks één gast bekend voor de 32ste editie van het programma. De eerste uitzending is op zondag 28 juli.

Ivo van Hove, een van de meest geroemde toneel- en operaregisseurs ter wereld en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, is de zesde en laatste Zomergast. Zijn deelname werd vrijdagavond bekendgemaakt in talkshow Pauw.

„Ik wil fragmenten tonen waarin Nederland op zijn best is”, aldus Ivo van Hove over Zomergasten. „Waarin mensen zich volledig overgeven aan hun passie maar daar ook in falen. ”

De vijf andere gasten zijn van dit seizoen zijn: John van den Heuvel, misdaadverslaggever van De Telegraaf; schrijver Hanna Bervoets; journalist Nina Jurna, Latijns-Amerikacorrespondent in Rio de Janeiro voor NRC; Maxim Februari, schrijver, jurist, filosoof en columnist voor NRC; en Wanda de Kanter, longarts in Amsterdam en actief tegenstander van de tabaksindustrie.

Janine Abbring is voor het derde seizoen op rij de presentator. (NRC)