Minderjarige meisjes

Amerikaanse miljardair opnieuw aangehouden wegens misbruik

De Amerikaanse miljardair Jeffrey Epstein (66) is zaterdag opnieuw aangehouden op verdenking van het seksueel uitbuiten en misbruiken van minderjarige meisjes. Hij zou tienermeisjes hebben betaald voor massages om ze vervolgens te misbruiken. In 2007 werd Epstein ook al verdacht van het misbruiken van bijna dertig meisjes, de meesten tussen de dertien en zestien jaar, die hij van over de hele wereld liet overvliegen naar zijn huizen in New York, Palm Beach en een Caribisch privé-eiland. Hij had levenslang kunnen krijgen, maar in ruil voor een gedeeltelijke bekentenis en schikkingen met slachtoffers kreeg hij een celstraf van slechts dertien maanden. De slachtoffers hoorden pas daarna van de schikking. Een rechter oordeelde eerder dit jaar dat de slachtoffers ingelicht hadden moeten worden. (AP)