Gevonden lichaam is van vermiste vrouw (18) uit Epe

Het lichaam van de vermiste vrouw uit Epe is zondagmiddag gevonden. De politie gaat ervan uit dat ze door een ongeval om het leven is gekomen en sluit een misdrijf uit.

De politie doet onderzoek op de Middendijk bij het Gelders Oene, waar de vrouw voor het laatst gezien was.
De politie doet onderzoek op de Middendijk bij het Gelders Oene, waar de vrouw voor het laatst gezien was. Foto Stefan Verkerk/ANP

Het lichaam dat bij het Gelderse Nijbroek werd gevonden is van de 18-jarige vrouw uit Epe die sinds de nacht van vrijdag op zaterdag vermist werd. Dat heeft de politie Gelderland zondag bekendgemaakt. Volgens de politie is ze door een noodlotting ongeval om het leven gekomen. Een misdrijf wordt uitgesloten.

De vrouw vertrok zaterdag rond 04.00 uur van een feestje in Oene op een elektrische fiets richting Vaassen. Zaterdagmiddag verscheen ze niet op haar werk, volgens de politie was dat „voor haar niet gebruikelijk”. De politie verspreidde zaterdagavond daarom een Burgernet-bericht met haar signalement.

Het lichaam werd zondagmiddag gevonden in het water bij de Vloeddijk in de buurt van Oene. Een politiewoordvoerder zegt tegen De Stentor dat nu onderzocht wordt om wie het gaat en wat er gebeurd is. Het gebied is afgezet. Rond 22.00 uur liet de politie weten dat het onderzoek in het buitengebied bij Oene was afgerond.

Zoektocht

De vrouw was voor het laatst gezien in de buurt van de Deventerweg en de Vloeddijk in Oene. In de omgeving werd zondag gezocht met onder meer een boot en politiehelikopter. Ook veel vrienden en familie van de vrouw zochten mee, maar de politie riep zondagmiddag op niet naar het zoekgebied te komen, „om te voorkomen dat eventuele sporen gewist worden”.