Jumbo-Visma wint ploegentijdrit Tour de France, Teunissen houdt gele trui

Met geletruidrager Mike Teunissen won team Jumbo-Visma zondag ook de ploegentijdrit.

Team Jumbo-Visma met geletruidrager Mike Teunissen tijdens de ploegentijdrit.
Team Jumbo-Visma met geletruidrager Mike Teunissen tijdens de ploegentijdrit. Foto Marco Bertorello / AFP

De Nederlandse ploeg Jumbo-Visma heeft zondag de tweede etappe van de Tour de France, een ploegentijdrit, gewonnen. Dat betekent dat sprinter Mike Teunissen de gele trui behoudt.

Jumbo-Visma begon zondag als laatste aan de ploegentijdrit over ruim 27 kilometer door Brussel. Aan de finish waren ze 20 seconden sneller dan de Britse ploeg Ineos. Derde werden de renners van Quickstep, die op 1 seconde na de tijd van Ineos niet haalden.

Twitter avatar LeTour Tour de France™ 🏆 @JumboVismaRoad do indeed finish in top spot! The team with the Yellow Jersey finish with a very strong 28’57″.
🏆 Meilleur temps pour @JumboVismaRoad ! L’équipe du #MaillotJauneLCL termine un énorme contre-la-montre en 28’57″ ! #TDF2019 https://t.co/iaWe7skGNF

Dylan Groenewegen, die zaterdag enkele kilometers voor de finish ten val kwam, kon het tempo van zijn ploeg niet bijhouden.

Gele trui

Teunissen won zaterdag verrassend de eindsprint van de eerste etappe in de ronde van Frankrijk. Hij is de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar. Erik Breukink was in 1989 de laatste.

Lees ook het verslag van de eerste etappe: Ineens staat Teunissen in de gele trui, geen idee wat hem overkomt

Maandag start Teunissen opnieuw in het geel, als de Tour dit jaar voor het eerst Frankrijk zal binnenrijden. De etappe van 214 kilometer voert van het Belgische Binche naar het Franse Epernay en eindigt waarschijnlijk opnieuw in een massasprint.

Twitter avatar dennisboxhoorn Dennis Boxhoorn Die mooie trui blijft nog een daggie om zijn schouders https://t.co/nPDiHS46s7