In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Een dwergvinvis wordt van een schip getakeld in de haven van Kushiro, Japan. Op zondag werd bekend dat Japan zich zou terugtrekken uit het verdrag van de International Whaling Commission, dat de commerciële walvisvaart verbiedt. De eerste walvissen werden al direct daarna gevangen. Het is voor het eerst in 31 jaar dat Japan weer aan deze commerciële jacht doet.
Foto Jiji Press/ EPA
Dinsdagavond was in Latijns-Amerika een totale zondsverduistering waar te nemen. Deze foto daarvan - de maan schuift dan volledig voor de zon - werd gemaakt vanaf het La Silla-observatorium in La Higuera, Chili.
Foto Martin Bernetti/ AFP
Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea, loopt op Donald Trump af bij de demarcatielijn - de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. De twee regeringsleiders troffen elkaar zondag voor een onverwachte topontmoeting. Trump deed daarbij zelfs enkele stappen óver die grens, in Noord-Korea: de eerste keer dat een Amerikaanse president een voet zette in dat land.
Foto Brendan Smialowski / AFP
Een lokale politieman neem de schade op bij een detentiecentrum voor migranten in Tripoli. Dit centrum, waar voornamelijk Afrikaanse migranten zitten die door de autoriteiten zijn 'onderschept' op hun doorreis naar Europa, werd deze week gebombardeerd. Daarbij kwamen zeker veertig mensen om. De internationaal erkende regering van Libië geeft het zogeheten Libische Nationale Leger (NLA), dat onder leiding van de generaal Haftar een maandenlang offensief tegen de Libische hoofdstad voert, de schuld van de luchtaanval.
Foto Ismail Zitouny/ Reuters
De Russische regio Irkoetsk, in het noordoosten van Siberië, werd deze week getroffen door overstromingen, na enkele dagen van zware regenval. Er zijn zeker achttien mensen omgekomen, enkelen worden nog vermist. Dit huis, in het dorp Toeloen, werd zwaar beschadigd door het water.
Foto Alexey Golovshchikov/ Reuters
Een Maleisische 'cosplayer', een fan verkleed als Batman, zit in een café in een resort in Kuala Lumpur. Daar werd zondag een speciale dag georganiseerd over de superhelden van de strips van het Amerikaanse bedrijf DC Comics. Dit jaar is het tachtig jaar geleden dat dat bedrijf de eerste strip over Batman uitgaf. De verjaardag van de iconische figuur wordt in meerdere evenementen wereldwijd gevierd.
Foto Mohd Rasfan/ AFP
Merel van Dongen, Sari van Veenendaal en Dominique Bloodworth vieren de winst tegen Zweden in de halve finale van het WK voetbal. Medelen Janogy, speelster van Zweden, staat er beteuterd bij. Het Nederlandse elftal won woensdag, in de verlenging, met 1-0 en speelt zondag de finale tegen de VS.
Foto Lucy Nicholson/ Reuters
Zo lag de lobby van het parlementsgebouw van Hongkong erbij, nadat het vorig weekend was bestormd door demonstranten. Bij een protest - tegen een wetsvoorstel dat de uitlevering aan Chinese autoriteiten mogelijk moet maken - slaagden de betogers erin het gebouw binnen te komen. Ze werden bestreden door de politie, die onder meer traangas inzette. Later in de week werd een rondleiding gegeven door het gebouw. Zo wilden de autoriteiten de pers laten zien waar zich die confrontatie had voorgedaan en welke schade die demonstranten hadden aangericht.
Foto Ritchie B. Tongo/ EPA
Boris Johnson, in de race voor het leiderschap van de Britse Conservatieven en het premierschap, scheert een schaap tijdens tour door het land. Afgelopen week was Johnson onder meer op campagne in het noordoosten van Engeland, en hij bracht dus een bezoek aan deze boerderij in de buurt van Ripon.
Foto Oli Scarff/ AFP
Families zijn op elkaar gepakt in een opvangcentrum voor migranten in Weslaco, Texas. Volgens een onlangs uitgegeven rapport van de overheidsinspectie leven veel van de migranten uit Latijns-Amerika, die asiel willen in de VS, in dergelijke centra in erbarmelijke omstandigheden. "We zijn weer bezorgd dat deze overbevolking en de langdurige opvang van de migranten in dergelijke faciliteiten, een directe bedreiging vormt voor de veiligheid en gezondheid van de migranten, en van de agenten van de grenspolitie", luidde de conclusie. Deze foto werd uitgegeven door de Amerikaanse overheid.
Foto DHS/ Office of the Inspector General/ AFP
Betogers raakten woensdag in een handgemeen met agenten van Tel Aviv. Aanleiding voor de demonstratie, juist tegen de politie, was de dood van de 18-jatrige Solomon Tekah, een jongen van Ethiopische herkomst. Hij werd door een agent neergeschoten.
Foto Amir Cohen/ Reuters
Een vrouw wordt volledig doorweekt door de enorme golven die tijdens vloed over de kade slaan in Mumbai, India.
Foto Francis Mascarenhas/ Reuters
Donderdag was het 4 juli, de nationale feestdag in de Verenigde Staten. Voor het eerst dit jaar werd ter gelegenheid daarvan een militaire parade gehouden in Washington, een wens van president Donald Trump. Onderdeel daarvan was een 'flyover' van gevechtsvliegtuigen boven het Lincoln Memorial: het publiek maakte foto's.
Foto Alex Brandon/ AP
Een model tijdens de modeshow van Jean Paul Gaultier. De ontwerper presenteerde woensdag in Parijs zijn haute couture-collectie voor de herfst en winter van dit jaar.
Foto Christophe Archambault/ AFP
Een vrouw draagt een emmer, die ze met water moest vullen bij een door de gemeente beheerde tanker net buiten Chennai. In die Indiase stad heerst al een aantal weken acute droogte.
Foto P. Ravikumar/ Reuters