Explosie in Vlaardingse flat: twee doden

Een explosie in een Vlaardingse flat heeft aan twee mensen het leven gekost. Na de ontploffing brak brand uit. Zeventien andere woningen in het gebouw zijn ontruimd.

Het huis raakte door de ontploffing zwaar beschadigd.
Het huis raakte door de ontploffing zwaar beschadigd. Foto Eppo König

Een explosie in een flat in Vlaardingen heeft vrijdagochtend twee mensen het leven gekost. De ontploffing deed zich voor in een van de appartementen in het flatgebouw. Zeventien woningen rond het appartement werden ontruimd. De gevel van de flat, waar als gevolg van de explosie enige tijd brand woedde, raakte zwaar beschadigd. Naar de stabiliteit van de constructie wordt onderzoek gedaan.

De brand die uitbrak door toedoen van de explosie, was snel geblust. Of de twee slachtoffers de bewoners waren, is onduidelijk. Over hun identiteit heeft de politie nog geen informatie prijsgegeven. De twee tienerkinderen van het gezin zijn volgens omwonenden veilig.

Waardoor de ontploffing is ontstaan, wordt ook onderzocht. Wel is uitgesloten dat het gaat om een gaslek, terrorisme of een criminele afrekening.