Podcast

Hoe coalitiepartijen nadenken over Het Grote Verhaal

De nationale vergaderzaal is leeg, de agenda van de Tweede Kamer voorlopig ook en de Haagse wandelgangen zijn uitgestorven. Het zomerreces op het Binnenhof is begonnen. Maar van rust is niet bij alle politieke partijen sprake. Nu het pensioenakkoord en het klimaatakkoord gesloten zijn, is het nadenken over Het Grote Verhaal begonnen. Zowel binnen de coalitie als geheel, als bij de afzonderlijke coalitiepartijen.

De ChristenUnie organiseert huiskamergesprekken, de VVD gaat zaaltjes langs in het hele land en D66 gaat na de zomer hetzelfde doen. In deze aflevering van Haagse Zaken hoor je hoe dat denkproces verloopt. En we kijken terug op het politieke seizoen. Tom-Jan Meeus, Petra de Koning en Guus Valk vertellen je over wat er achter en voor de schermen gebeurde én wat we na het reces kunnen verwachten.

Luister ook de vorige aflevering van Haagse Zaken: Hoe topambtenaren al bezig zijn met het volgende kabinet.