1.200 experts

Meer vaart achter zelfsturende auto's BMW en Daimler

De Duitse autoproducenten BMW en Daimler verwachten in 2024 hun eerste zelfsturende auto’s op de markt te brengen. Om vaart te zetten achter de ontwikkeling van de nodige technologie gaan ze nauwer samenwerken. De concerns brengen 1.200 experts bijeen. Het gaat om auto’s die zonder ingrijpen van de chauffeur over de snelweg kunnen rijden en automatisch kunnen parkeren.

Het Amerikaanse Tesla verwacht al volgend jaar auto’s, ten behoeve van taxidiensten, te produceren die onder alle omstandigheden – dus ook in de stad bijvoorbeeld – zelfsturend zijn. BMW en Daimler (Mercedes) werken ook op andere terreinen samen, bijvoorbeeld op vlak van autodeeldiensten en elektrisch rijden. Er lopen nog gesprekken om ook samen te werken aan geautomatiseerd rijden in stedelijk gebied. (ANP)