Tv-programma

Schrijver en NRC-columnist Maxim Februari wordt Zomergast

Schrijver, jurist en filosoof Maxim Februari (1963) is op 18 augustus de vierde Zomergast bij de VPRO. Februari is bekend als succesvol romanschrijver en is sinds 2010 als columnist verbonden aan NRC. Vorig jaar won Februari de J.L. Heldringprijs voor de beste journalistieke columnist van 2018. Over Zomergasten zegt Maxim Februari: „Een gesprek aangaan via beeld vind ik erg verleidelijk. Als je schrijft heb je het voordeel van de precisie: je kunt lang nadenken en zorgen dat je niets stoms zegt. Maar je hebt ook het nadeel van de indirectheid. Beeld gaat sneller.” In 1989 kwam zijn eerste roman uit, De zonen van het uitzicht, waarvoor hij de Multatuliprijs ontving. In 2017 verscheen zijn roman Klont. Februari ontving in 2008 de Frans Kellendonkprijs voor zijn literaire oeuvre. (NRC)