Thuiskok

Rich tea biscuits

Een Brits bakboek zonder recepten voor tea time kan natuurlijk niet, al zou je ook kunnen beargumenteren dat alle recepten – en dat zijn er zeker 80 – in dit boek in principe geschikt zijn voor bij de thee. Wetenschappers zouden bewezen hebben dat dit de ideale dipkoekjes zijn, omdat ze een dichte textuur en een laag suiker- en vetgehalte hebben.

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed één of twee bakplaten met bakpapier. Vermeng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een grote kom en wrijf de boter in de bloem totdat je een mengsel krijgt dat lijkt op grof broodkruim. Giet de melk erbij en gebruik je vingers om het samen te mengen tot het een deeg wordt. Druk en kneed kort.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad, verdeel het in tweeën om het gemakkelijker te maken om ermee te werken en rol de helft ervan zo dun mogelijk uit. Steek de koekjes uit met een uitsteekvorm van 7 centimeter en herhaal met de andere helft van het deeg. Prik de koekjes helemaal in met een vork en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten tot ze licht goudbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat. En nu een kop thee en dippen maar!